Ztracený svět v Podzemí

Název: Ztracený svět v Podzemí

Originální název: Tunnels

Autor: Roderick Gordon a Brian Williams

Počet stran: 344

Nakladatelství: Fragment

Čtrnáctiletý Will zdědil po otci zvláštní zálibu – lásku k archeologii. Jednou však otec při vykopávkách záhadně zmizí. Will se společně se svým kamarádem Chesterem rozhodne ztraceného otce najít. Při hledání narazí na tajemný svět skrytý v podzemí, na Kolonii, kde jsou lidé ovládáni Styxy, tvory na vrcholu společnosti. Stávají se zajatci a Will zjišťuje, že možná má s tímto světem mnohem více společného, než by si kdy pomyslel… Jsou odsouzeni k vyhoštění do Hlubin, odkud se ještě nikdy nikdo nevrátil.

Objevují se hodně zvláštní postavy. Will sám o sobě zrovna nezapadá mezi své vrstevníky. Vyniká svým zvláštním koníčkem a čistě bílými vlasy. Will je celkem fajn, ale celkově mi nepřišel nijak extra zajímavý. Pak je tu Willova rodina, která je tedy ohromně zajímavá. Otec, vášnivý archeolog, který však nebyl v tomto oboru oceněn a už léta se živí prací v muzeu. Matka je totálně vyšinutá a to nepřeháním. A pak je tu Willova sestra Rebecca, která je hodně zvláštní postava a časem se ukáže, že má své tajemství a projeví se jako pěkná mrcha. Rebecca je hodně zajímavá a jedna z mých oblíbených postav. Pak jsou tu obyvatelé Kolonie, kteří mi k srdci také zrovna nepřirostli. Snad jen až na strýčka Tama, který je prostě skvělý.

Příběh se mi opravdu hodně líbil a námět je rozhodně zajímavý. Svět v podzemí, zápletka, všechno je velmi dobře promyšlené a zaujalo mě to. Co mi ale příliš nesedlo je styl psaní. Dělalo mi problém se začíst a vžít se do příběhu. U některých pasáží, ačkoliv byly třeba zajímavé, jsem se nudila, protože jsem nebyla schopna děj plně vnímat. Na druhou stranu se ale zase objevovaly části, do kterých jsem se vžila úplně a ohromně si je užívala. Hlavně se mi moc líbil závěr, který mě úplně navnadil na pokračování.

Ztracený svět v Podzemí je určitě dobrý rozjezd pro sérii. Dobrodružství Willa a jeho přátel jsem sledovala ráda a už se moc těším na další, snad ještě o něco lepší.

rdjžtrdjžtrdjžt

Děkuji nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.

3 Replies to “Ztracený svět v Podzemí”

  1. Knihu jsem četla a souhlasím – styl psaní mi moc nesednul. Nakonec jsem se konečně dostala do té „zajímavé“ části v tom mrtvém městě (nebo zakázaném? teď nwm jak se to jmenovalo, četla jsem to už celkem dávno) a přišlo mi upozornění z knihovny. Knihu jsem si ani NEpokoušela prodlužovat a bez milosti ji nedočtenou vrátila. Ale uvažuju o tom, že se k ní ještě vrátím!:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *