Zrada

Název: Zrada (Román prázdné rakve #2)

Originální název: Bestrayal

Autor: Gregg Olsen
Počet stran: 269
Nakladatelství: Fortuna Libri

Uplynul téměř rok od nešťastné smrti mladé Katelyn a Port Gamble už znovu ztrácí veškerý klid. Na Halloweenském večírku je zavražděna Olivia Grantová – britská studentka na výměnném pobytu. Podezřelých je více než dost. Do případu se vkládají dvojčata Hayley a Taylor Ryanovy, protože vědí, že zvládnou vidět více, než policie. K tomu se snaží odhalit o sobě pravdu, i kdyby za to měly položit život…

Na dvojčata mám pořád stejný, neutrální názor. Prostě jsou to normální holky s nenormálními schopnostmi, jejichž chování mi poněkud leze na nervy, ale není to tak, že bych je jako postavy neměla ráda. Znovu potkáváme jejich kamarádku Beth Leeovou, kterou jsem v prvním díle neměla ráda, ale tady se můj názor značně změnil a Beth jsem si docela oblíbila. Novou postavou je Brianna, kterou jsem tedy vyloženě nesnášela, protože je to prostě taková ta postava, kterou nejde mít rádo. Rozmazlená, bohatá mrcha, jak se patří. Více se dozvídáme o Valerii Ryanové, – matce Hayley a Taylor – která mi přijde ohromně zajímavá a dle mého jedna z nejlepších postav, kterou jsem si oblíbila a doufám, že v dalším díle se o ní dozvím zase něco víc.

Zápletka Zrady se mi líbí mnohem víc, než v předchozím díle. V porovnání je Zrada o dost zajímavější, trošku čtivější, napínavější a prostě lepší. Přece jen řešit vraždu mi přijde o něco zábavnější (bráno z pohledu čtenáře) než řešit nešťastnou nehodu. Nyní mi ani nevadila zápletka číslo dvě, jak jsem pochytila, táhne se po celou sérii, což je zajímavé a začala jsem se o ni dost zajímat. Takže přestože Gregg Olsen píše v každé knize o jiném případu, přesto vás donutí těšit se v napětí na další díl.

rdjžtrdjžtrdjžtrgrggg

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství FORTUNA LIBRI

3 Replies to “Zrada”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *