Zakázaná přitažlivost

Název: Zakázaná přitažlivost (Bavettovi #3)

Autor: Kateřina Petrusová

Počet stran: 304

Nakladatelství: Fragment

Henry Trovato je bývalý mafián, nyní pracuje jako bodyguard. Když pro něj jeho šéf zařídí novou práci, zdá se to jen jako několikahodinová záležitost. Ale to Emily značně podcenili. Emily Evansová je senátorova dcera, která už nechce žít hlídána na každém svém kroku a tak uteče do New Yorku, kde chce žít život jako normální mladá žena. Otec ji ovšem najde a nabídne jí dohodu – může zůstat v New Yorku, ale jen pod stálou ochranou bodyguarda…

Emily nabídku přijala a brzy už má neustále za zadkem Henryho, obra jako horu, který odhání lidi kolem lidi na sto honů. Zatímco senátorova dcera musí snášet divného chlapa, kterého se nezbaví, Henry musí snášet vše, na co si Emily pomyslí, nechat se tahat hodiny po knihkupectvích, nakupovat spodní prádlo a snažit se, aby si z té ženské nevytrhal vlasy…  Jenže pak se ukáže, že po Emily někdo jde a jako by toho všeho nebylo málo, ti dva se do sebe bezhlavě zamilují.

Mimo nové postavy jako Emily, její rodina nebo děti z ulice, se setkáváme i s řádkou těch starších, které známe z předchozích knih série. Robert Bavetta, Jo, Johnny nebo Theresa jsou tu znovu a setkání s nimi je opět hrozně fajn.

Nebyla jsem z knih této autorky nikdy uchvácena tolik, jako většina čtenářů. A většinou to bylo způsobeno právě dějem, který mi zkrátka nesedl, nýbrž vždy vyprávěl příběh se skvělým námětem úplně špatně. Tahle knížka je ale výjimkou. Na rozdíl od předchozích knih se mi děj líbil a téměř žádné jeho přílišné zvorání nepřišlo. Jediné, co bych knize vytkla je konec, který se podle mě vůbec nepovedl.

Děj byl ale tedy dobrý, příběh zajímavý, styl psaní čtivý a když k tomu připočtu humor Kateřiny Petrusové, musím uznat, že jde o velmi dobrou knížku. Není to žádné veledílo, které by něčím vyčnívalo, svět si jej zapamatoval nebo bylo nadprůměrně skvělé, ale je to hezká knížka, jejíž čtení si jeden užije a pokud nad ní nebude příliš přemýšlet, bude jej to velmi bavit. Zakázaná přitažlivost nabízí příjemný zážitek, kterého určitě nebudete litovat.

rdjžtrdjžtrdjžtrgrggg Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství FRAGMENT.

3 Replies to “Zakázaná přitažlivost”

  1. Já nějak nevím, co si o knize mám myslet. Je to určitě dobrý příběh české autorky, ale jedni ho chválí, jedni odsuzují a další připouští kvality, ale jen tak napůl. Tohle bude oříšek, číst nebo nečíst…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *