V moci démonů

Název: V moci démonů (Syn pekel 2)

Autor: Michaela Burdová
Počet stran: 270
Nakladatelství: Fragment
První díl skončil hodně otevřeně a já sama jsem se nemoh,a dočkat, jak to bude pokračovat. Každopádně to se na začátku druhého dílu se jen tak pokračování nedozvíme. Kniha začíná náhledem do minulosti, z dětství Nerana a Gerrata. Po takových padesáti stranách se vracíme dopříomnosti a příběh pokračuje jak má. Neran má strach o Liadel, která je ve velkém nebezpečí. Její bratři démoni ji chtějí stáhnout zpátky mezi sebe a šílená Aragen chce elfku zabít kvůli svým stejně bláznivým plánům…
 
Co říct, upřímně pro mě byla tahle knížka fakt zklamání. Většinou to bývá tak, že spisovatelé se postupem času zlepšují, jen v případě Míši Burdové je to snad naopak. Druhý a závěrečný díl Syna pekel a autorčina desátá kniha byla snad ze všech jejích knih nejhorší. První díl byl pro mě alespoň čtivý, ale V moci démonů mě vůbec nebavilo. Četla a četla, co se děje jsem věděla z poloviny, jen už jsem si přála to dočíst.
A jelikož jsem se nemohla zaobírat myšlenkami na děj, všímala jsem si všech těch nedostatků, které kniha má. Už jen to, že mluva a chování hrdinů absolutně nezapadjí do prostředí. Je tam srašně moc slovních obratů a vět, které působí hrozně. Postavy se v některých chvílích chovají absolutně mimo svůj charakter. Nedořešené detaily. Některé věci popisovány tak, že jim nevěříte. Velký počet dialogů bez váhy, snad jen na spestření. Mnoho kýčovitých vět. I akční scény byly nudné. A všechny postavy, které jsem dřív měla tak nějak ráda se mi znechutily a nenašla by se žádná, kterou bych měla ráda.
Musím uznat, že některé pasáže byly dobré, abych jen nekritizovala, to ne. Některé části se mi skutečně líbily, občas, vážně však jen občas, jsem se dost začetla a bavilo mě to, ale netrvalo to nikdy moc dlouho. A po nějaké 150. stránce se to maličko lepšilo a nebyla to taková hrůza, jako na začátku, ale pořád se mi to nelíbilo.
Celkově to působí tak amatérsky. Přirovnala bych to v pár chvílích k nekvalitním blogovým povídkám začínajících dvanáctiletých holek. Potenciál příběhu a všeho je obrovský, ale to zpracování je špatné a rozhodně by nebylo na škodu, kdyby si s ním autorka více vyhrála, více rozkreslila charaktery postav, dořešila nedořešené, možná i přidala nějaký vedlejší děj, více se do toho ponořila a pak bych třeba tu knížku vážně měla ráda.
rdjžtrdjžt
DĚKUJI NAKLADATELSTVÍ FRAGMENT ZA POSKYTNUTÍ RECENZNÍHO VÝTISKŮ.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *