Temná horečka

Název: Temná horečka (Horečka 1)

Originální název: Darkfever
Autor: Karen Marie Moning
Počet stran: 352
Nakladatelství: Jota
Příběhem nás provází mladá američanka MacKayla Laneová, která je zdrcená vraždou své sestry, která studovala v Irsku. Když objeví podivný vzkaz, který jí sestra zanechala, přes nesouhlas rodičů se Mac vydává do Dublinu, aby zjistila, kdojejí sestru zabil. Stane se svědkem zvláštních a děsivých událostí a začne zjišťovat o sobě samé věci, o kterých dosud neměla ani tušení. Seznamuje se s Jerichem Barronsem a světem utajeným před obyčejnými lidmi. Mac je totiž stejně jako Jericho Barrons a jako byla její sestra vidoucí. Je obdařena schopností nahlédnout pod masku Dananů, bytostí z jiného světa, kteří žijí mezi námi, vydávají se za nás, zatímco nás zabíjí těmi nejhoršími způsoby. Dívčin svět se náhle zcela změní, stejně jako se změní ona sama. Má před sebou jediný cíl: najít tajemnou knihu, po které každý prahne a která je tisíce let ztracená…
 
Co se týče Mac, ze začátku mi nevadila, ale nijak zvlášť sympatická mi také nebyla. Byla holkou, žijící si ve svém vlastním, malém, dokonalém světě, kde jí největší starost dělalo, aby jí nehty ladily s oblečením. Když se se smrtí její sestry tento svět roztříštil a ona se vydala na nebezpečnou cestu do Dublinu, začala se měnit. Její postupná změna se mi líbila a Nová Mac se mi líbila ještě víc. O Nové Mac, kterou hrdinka byla na konci knížky, mohu říct, že jsem si ji oblíbila.
Neměla bych opomenout Jericha Barronse, kterého jsem se začátku neměla vůbec ráda, ale postupem času jsem si ho skutečně hodně oblíbila, začala jsem se zajímat o jeho postavu a všechna ta tajemství kolem něho jej dělalo ještě zajímavějším. Už jen skutečnost, že ten chlap vlastní obrovské knihkupectví, je pádný důvod, proč jsem si Jericha nedokázala nezamilovat.
Mezi May a Jerichem panuje jakýsi ten zvláštní vztah, kdy se dva nemohou snést, ale musí spolu pracovat, jelikož jsou na sobě vzájemně závislí. Postupem času se však jejich vztah začíná měnit a těm dvěma na sobě začíná záležet.
Za zmíňku stojí určitě i dananský princ V’lane, takový ten typ muže, u kterého stačí, aby jste zaslechli jeho hlas a jste totálně nadržené. A to doslova. V’lane je ten muž, který vás dožene až k tomu, že se svlíknete v Národním muzeu a chystáte se dobrovolně zemřít příliš velkým přívalem orgasmu. (Ne, nepřeháním.) I V’lane je jeden z těch, kteří se snaží získat knihu. V příběhu se ještě jistě objeví a já se upřímně těším, co se o něm ještě dozvíme.
Dále je tu Fiona, která je, řekněme, Barronsův poskok, ať už dobrovolně nebo nedobrovolně a jsem zvědavá, jak to vlastně mezi Fionou a Jerichem je, Temná horečka za sebou nechává spoustu otazníků. Co se týče mého názoru na Fionu, neoblíbila jsem si ji, sympatická mi rozhodně nebyla.
Dále je tu podivná stařena se kterou se Mac několikrát setká a která je, no, vážně trochu divná, je tu nechutný upír Mallucé, který se mi ani trochu nelíbí, mnoho vraždících Dananů, včetně jejich Pána a vládce a další postavy.
Už od začátku mě příběh zaujal a netrvalo mi dlouho se začíst, brzy jsem se od příběhu nemohla odtrhnout, usínala jsem pozdě s neustálým: „Ještě jednu kapitolu!“, vstávala brzy abych si ještě mohla číst a pořád mi to celé vrtalo hlavou. Musím říct, že Karen Marie Moning má skutečně poutavý a zajímavý styl psaní, získá si vás brzy, nepřestává vás šokovat a nutí vás hltat stránku za stránkou se zatajeným dechem a očekáváním, co bude dál. Ani chvíli mě Temná horečka nenudila. Není moc věcí, které bych knížce mohla vytknout, někomu by snad mohlo lehké okořenění erotikou mohlo trochu vadit, každopádně dle mého toho bylo možná až málo a kdyby v dalších dílech bylo okořenění víc, vůbec by to nebyl problém.
Skutečně nevím, co bych mohla knížce vytknout, série Horečka se už s prvním dílem stala jednou z těch vážně oblíbených a nemohu se dočkat, až se v nejbližší době vrhnu na druhý díl.
rdjžtrdjžtrdjžtrdjžtrgrggg
Za poskytnutí recenzního výtisků děkuji KNIHCENTRUM.CZ. Temnou horečku si můžete zakoupit zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *