Hledání pravdy

Název: Hledání pravdy (Pravda #1]

Autor: Adéla Rosípalová

Počet stran: 137

Nakladatelství: Bez vydavetele

Hlavní hrdinkou příběhu je Spiritka, která vždy žila obyčejný a poklidný život. Pak ale přišla o rodiče i bratra a nastěhovala se ke své tetě Emě, podivínce, které se okolí vyhýbá. Spiritka se od Emy dozvídá svou pravou identitu – je Lež a je cokoli, jen ne obyčejná. Krátce na to je však teta Ema zavražděna a Spiritčin život nabírá nečekaných zvratů. Jak těžké bude najít Pravdu, když je celý váš život založen na lži?

„Jenže já se bála jedné věci.
Co když jsem lhala?“

Příběh je vyprávěn střídavě z pohledů několika hlavních postav. Jednou z nich je Spiritka, která je vlastně docela obyčejná s nijak výrazným charakterem. Je tu Will, který není tak docela člověk, a zmiňovaný Adrian, který byl nakonec úplně jiný, než jak jsem čekala. Setkáváme se i s Evangelínou či Axelem.

Upřímně jsem od příběhu čekala něco úplně jiného, ale nebyla jsem zklamaná. Autorka nás zavedla do fantasy světa, který čtenářům zůstává stále záhadný a tajemný, ale rozhodně by stálo za to jej více prozkoumat. Leckdy to bylo chaotické, příběh na nás házel jedno odhalení za druhým, byla to tak trochu zběsilá jízda, ale bavila mě. Autorka píše svižně, má to rychlý spád a neustále se něco děje.

Je vidět, že je autorka mladá a styl psaní ještě není úplně vyvinutý. Některé slovní obraty byly trochu zvláštní a překroucené, lze rozpoznat, že jde o začínající spisovatelku. Navíc se zaměřuje hodně na děj, osobně bych nechala i nějaký prostor na vyjádření charakteru postav, dát jim nějakou osobnost. Někomu by mohlo vadit kontrast mezi fantasy světem a vyjadřováním vy stylu „sorry“ apod. V tomto fantasy světě mi to ale nepřišlo zase tolik zvláštní a ta směsice nedělala špatný dojem. Ještě si neodpustím poznámku, že se mi velmi líbily předmluvy před každou z částí.

Moc, která mě drásá na kusy.
Moc, která nakonec zničila i tebe“

Styl psaní není úplně vyvinutý a jsou z něj cítit sladké spisovatelské počátky, ale čte se to lehce. Jde o knížku oddechovou a svižnou, kterou přelouskáte během jediného odpoledne. Myslím, že příběh a svět, který nám autorka předložila má potenciál a doufám, že bude v dalších dílech (Pravda na dosah a Ztracená pravda) více rozvinut a Adéla se jej pokusí využít. Pokud hledáte něco na oddechnutí a rádi podpoříte mladou spisovatelskou generaci našeho státu, zkuste dát Hledání Pravdy šanci.

rdjžtrdjžtrdjžtTímto děkuji autorce za poskytnutí recenzního e-booku.
E-knihu si můžete zakoupit zde.

Web autorky: http://adelle-r.webnode.cz/
Můžete také mrknout na Adélin knižní blog: http://www.worldofbooks-adelle.blogspot.cz/

7 Replies to “Hledání pravdy”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *