Láska psaná krví – 9. Srdce

A je tu další kapitola k LPK. Snad se bude líbit, prozradím, že umře další člověk. 😀 Nééé nemám v plánu všechny povraždit. :DD Dost mluvení, je tu ta kapitola. I když je trochu kratší…
 
Kayla věděla, že je to špatné, že to ublíží jejím přátelům. Ale jak mohla jinak? On pro ní znamenal až moc. Jediný pohled do temně modrých očí jí rozbušil srdce a ona věděla, že ho miluje. Tak, jak ještě nikdy nikoho nemilovala. Připadalo jí, že na ničem jiném na světě jí nezáleží víc než na něm. A přesto, že to bylo neuvěřitelně sobecké a ona si to uvědomovala, její láska k němu byla až příliš silná. Toužila jen být s ním navěky. Ať to stojí cokoli…
Sussanah se rozhlédla kolem sebe. Tohle místo poznávla, jen si nemohla vzpomenout kde to je. Všude kolem rostla čestvě zelená tráva a naprosti ní byla stará dětská houpačka. Přiběhla k ní a začala se pomalu houpat. Na tváři jí sídlel úsměv, cítila se krásně, ale byla zmatená. Co se stalo? Skoro na nic si nepamatovala, ale bylo jí to jedna. Bylo jí až příliš krásně, než aby se snažila nad něčím přemýšlet. Zanedlouho v dáli zahlédla něčí postavu. Poznala, že je to dívka. Kdo je ta dívka zač? Ptala se sama sebe. Když se přiblížila, Suss ji poznala.
„Juliet?“ usmála se. Přicházející dívka k ní přiběhla.
„Sussanah? Musíš mi říct, co se stalo. Proč jsi to udělala?“ vyptávala se Juliet zděšeným hlasem. Sussanah trochu zesmutnila.
„Já nevím. Co jsem udělala? O čem to mluvíš, Jul?“ divila se a stále na dívku hleděla.
„Suss, vzpomeň si. Proč si vzala ten nůž. Co ti Maria říkala? Musím to vědět. Jinak budeme všichni v nebezpečí. Já, Katrine, Ryan… Při Ryanově jméně se Suss rozpomněla. Vzpomínky se jí vrátily.
„Ach, Ryan…“ zašeptala si pro sebe a všechno se jí vybavilo mnohem lépe. „Jste všichni v nebezpečí. Musíte zachránit Kaylu a sebe. Za všechno může Maria. Darren vás chce všechny odvést do Temnot a…“
„Ano, to víme. Ale Kayla se má stát jeho princeznou. Ona je podle proroctví Zvolená, ona o rozum nepřijde,“ namítla Juliet, ale Sussanah zavrtěla hlavou. A vyprávěla jí všechno, co jí sdělila Maria.
„A pak… jsem se prostě probodla…“ vydechla nakonec. „Musíte Mariu zničit. Ona je zlá. Moc zlá…“
„Maria je mrtvá,“ oznámila Juliet. „Skay jí utnul hlavu.“ Sussanah se musela zhluboka nadechnout.
„Ale jinak jsou všichni v pořádku? Nikomu se nic nestao, že ne?“ ptala se Suss. Juliet hlavu tiše sklonila.
„Mika zabil Darren,“ opáčila a oběma dívkám vyhrkly z očí slzy. Jul však brzy pokračovala. „Už musím jít Suss. Musím zachránit ostatní. Brzy se zase setkáme,“ usmála se Juliet a otočila se k odchodu.
„Jul?“ zavolala na ni ještě Sussanah.
„Ano?“
„Kde to jsem?“ Juliet se musela usmát.
„Přece doma…“ odvětila. A teprve teď si Sussanah všimla, že stojí na louce za městem, že je na starém dětském hřišti, kam si vždy s Kaylou chodívaly hrát. A v tu chvíli si uvědomila, že smrt není špatná. Že smrt lidi udělá šťastnými. Dovede je tam, kam patří. Domů.
 
Juliet se probrala s traumatu. Když přišel Skay, zjistila Jul Sussinu smrt a rozhodla se s ní spojit. Všichni se teď na ni dívali. Juliet jim stručně sdělila, cose dozvěděla. Skay už stačil všechny osvobodit, kromě Christophera, takže se kolem ní shlukli a zhluboka se nadechli.
„Jaký máme plán?“ zeptala se Katrine.
„Plán je jednoduchý…“ promluvil Ryan a všichni na něj pohlédli. „Zabít Darrena,“ pokrčil rameny, jako kdyby to byla ta nejjednoduší věc na světě.
„Jak to chceš udělat?“ zeptal se Thomas.
„Skay ho zabije…“ odpověděl Ryan. „Skay je lovec upírů. Co je teď ale úplně nejdůležitější. Všichni odtud musíte vypadnout, nebo mě někamzavřít. Zanedlouho tu bude úplněk. Když se proměním, bude to pro vás všechny příliš nebezpečné…“
„Počkat,“ zarazila ho Katrine. „Čarodějka, lovec upírů a vlkodlak? No o je mi povedenárodinka…“ Thomas jí probodl pohledem.
„Takže, uděláme to takhle…“
V tu chvíli se ozval šílený výkřik. Všichni se otočili tím směrem. Christopher tam byl stále svázaný okovy u zdi. Jednu ruku měl však volnou. A v té ruce leželo něco rudého, z čeho tekla stejně rudá tekutina. Nyní začala Katrine šíleně ječet a Juliet se k ní brzy přidala. Nebylo to jen tak něco rudého. Bylo to srdce dívky, která mu ležela krvácející u nohou.
„Alice!“ vykřikla Katrine a chtěla se k Chrisovi vrhnout, ovšem Thomas ji zadržel. Pak Christopher promluvil.
„A tohle se stane s každým z vás, kdo se pokusí postavit Darrenovi…“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *