Dopisy pro Virwen – SEN (2)

Tak jo, je tu další kapitola k Dopisům. Tentokrát special- Sen. SNad se bude líbit. Samozřejmě Líba nemine a Dominick na to doplatí. Ať se líbí, komentáře potěší.

 

 
Dominick se zhluboka nadechl. Ne, nemohl tomu uvěřit. Skutečně tu zase byla zase se vrátila do jeho snů.
„To je snad sen!“ vydechl a pak se zarazil. No jasně. Tohle je sen. Ale sen ve snu. Prostě ten nejlepší sen. A nic ho nemůže překazit. Při náhlém pomyšlení na Líbu tu myšlenku radši Dominick odehnal, aby to všechno nezakřikl.
„Nebyla jsi v mých snech snad sto let! Nešlo to vydržet, má drahá!“
„Nepřeháněj byl to týden,“ odbyla ho Virwen. Dominick začal lapat po dechu c chvíli poskakoval z nohy n nohu jako blázen. Ach ten hlas…
„Eh, tamhle za rohem je záchod,“ podotkla Virwen. Dominick zavrtěl hlavou.
„Nechce se mi na záchod!“
„Kdyby ses viděl jak skáčeš jako šílenec, myslel by sis i sám o sobě že potřebuješ vyprázdnit močový měchýř, Dominikcku,“ ušklíbla se Virwen a posadila se do duhového křesla, kterého si Dominick dosud nevšiml.
„Co se stalo? Proč ses týden neukázala? Myslel jsem, že se zblázním. Bez tebe nedokážu být ani chvilku! Byla to ta nejhorší noční můra! Proč si byla týden pryč?“
„Přišlo mi to efektní. Víš jako: ,Sedm dní‘. Voohoooo! Naplánovala jsem si to na Halloween. Už mám i masku.“ Dominick zkřivil čelo. Najednou se Virwen začala měnit. Lasy jí zčernaly a spadly do obličeje a její rozkošné modré pyžamo se změnilo v bílý hadr. Dominick vzhlédl. Nad nimi letělo létající kolo. Na něm seděla Líba a v ruce držela kýbl. Vylila ho Virwen na hlavu a se smíchem jezdila nad jejich hlavami a k tomu všemu poslouchala PSY. Dominick myslel že se zblázní, když začala Líba tančit na řidítkách Gangnam style. Raději pohlédl zpátky k polité Virwen, která se k němu blížila. Vlasy měla přes obličej a ruce natažené před sebou.
„Sedm dní uteklo, bro,“ usmála se. Dominick by v normální situaci zdrhl před šílenou Virwen-Samarou, ale ta Virwenovská část to potlačila. Proto se jí vydal naproti a objal ji. V tu chvíli se Virwen proměnila.
„Ach, ty mě musíš mít vážně rád!“ zašeptala Virwen a usmála se.
„Jasně že jo, miluju tě,“ prohlásil a všimnul si, že Virwen už je zase ta krásná Virwen.
„Teď mi dovol, abych ti řekla, co jsi zač. Jsi kočkodlak, Dominicku. A musíš se napít mléka z misky, aby se tvá proměna dokonale dokončila. Pak mě najdeš i ve skutečném světě.“
„Jak to všechno víš?“
„To je lehké. Jsem totiž jako ty. Jen jiná odrůda.“ Dominick se tvářil zmateně a Virwen se usmála. „Já jsem totiž šnekodlak.“ Zůstal na ni zírat s otevřenou pusou, když na něj stále tancující Líba spadla ze vzduchu a sen skončil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *