Tři dívky a touha po pomstě

Když holky spojí síly dohromady, může z toho vzniknout něco velkého. V případě hlavních hrdinek knihy Oko za oko to rozhodně platí, v případě jejích autorek, Jenny Hanové a Siobhan Vivianové to platí dvojnásob.

Tři středoškolačky – Lilla, Kat a Mary – nejsou žádné velké kamarádky. Navzdory všem rozdílům ale mají děvčata jedno společné, chtějí se pomstít. Rozhodnou se proto spojit a vytvoří plán, jak dát všem, kteří jim ublížili, co proto… A zdá se, že jsou schopné čehokoliv, aby dosáhly svého.

Jakožto milovnice knížek Jenny Hanové jsem věděla, že to bude dobré. A ze začátku to bylo skutečně dobré, taková fajn oddechovka. Ze začátku. Pak se to pořádně rozjelo a já nestačila žasnout.

Jakmile se do knihy jednou začtete, budete mít pravděpodobně velký problém se odtrhnout a po dočtení budete prostě nutně potřebovat pokračování. U mě se to projevilo v takové míře, že jsem knihu dočetla v letadle a počítala jsem vteřiny, kdy letadlo přistane a já si budu moct ihned koupit druhý díl.

Na druhou stranu, najde se tam také trocha klišé, takové ty prvky z americké střední. Postavy mohou být občas nesympatické, líbí se mi ale na nich fakt, že mají špatné i dobré vlastnosti jako každý.

Kniha Oko za oko pro mě byla jedno velké překvapení a nechápu, že jsem ji nechala bez povšimnutí ležet tak dlouho. Náročné čtenáře to asi úplně nenadchne, ale v rámci Young Adult literatury se jedná o vážně skvělý kousek, který v sobě skrývá víc, než byste možná čekali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *