Romantika, která neomrzí

Zápisník jedné lásky, Milý Johne, Poslední píseň. Že vám to něco říká? Ještě aby ne, knihy amerického spisovatele Nicholase Sparkse musí znát (nejen) každý milovník romantiky. A letos u nás vyšla jeho další kniha – Ve tvých očích .

Tentokrát nám autor předkládá příběh dvou hrdinů – Colina a Marii. Ti dva jsou jako černá a bílá, zkrátka úplně odlišné osobnosti. Ale jak se říká, protiklady se přitahují, a tak se do sebe velmi brzy zamilují. Objevují se ale překážky v podobě Colinovy nezkrotné povahy a Mariiny nebezpečné minulosti… Dokáže to jejich láska překonat?

V knize si autor udržel svůj obvyklý styl, na který jsou jeho čtenáři zvyklí. A jako u žádné z jeho knih nejde jen o obyčejný romantický román. Nyní se romantika promítá s jemně detektivní zápletkou, spojenou s Mariinou minulostí. Ne každému to musí sednout, ale na druhou stranu to může nalákat ty, kteří příliš romantiky nemají rádi. Určitě však četba neurazí ani Sparksovy zaryté fanoušky, přestože se nezařadí mezi jejich nejoblíbenější díla. I přes ty až thrillerové prvky se jedná o velmi romantickou knížku.

A romantiku Nicholas Sparks prostě umí. Znovu ukázal, jak umí vykreslit charaktery postav, které jsou živé, své a opravdové. Takové, ke kterým si lze vybudovat nějaký vztah. Rozhodně je kniha schopná chytit někoho za srdce a nikdo, kdo má literaturu od Sparkse rád, nebude zklamaný, přestože mezi jeho nejlepší díla Ve tvých očích asi nepatří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *