Kam až nás může dostat lež

Úspěšná autorka Becca Fitzpatricková, známá především pro svou tetralogii Zavržený, přichází s novým příběhem. Tentokrát se nesetkáme s anděly, ale s obyčejnou americkou holkou.

Stella vyrostla v bohaté rodině, ale celý život musela řešit jiné problémy – od chvíle, kdy je táta opustil, je její matka závislá na drogách. Všechno se ale ještě zhorší, když se dívka stane svědkem vraždy. Nyní je zařazena do programu na ochranu svědků a musí opustit rodnou Filadelfii a všechny, které znala. Stella je přesunuta do zdánlivě nudného městečka v Nebrasce, žije u bývalé policistky v důchodu, kterou nemůže vystát. Také se ale setkává s Chetem Falconerem, který jí zamotá hlavu. Zdá se však, že ani tady není Stella úplně v bezpečí…

Už od počátku jsem si byla jistá jednou věcí – ta holka by jednu zasloužila. Už po několika stránkách jsem měla rozmazlené a otravné hlavní hrdinky plné zuby. Chovala se navíc mnohdy nelogicky, v každou chvíli chtěla něco jiného – zkrátka ten typ hrdinky, nad kterou můžeme jen zavrtět hlavou. Co se týče ostatních postav, nijak zvlášť mi nevadily, ale ani se nedá říct, že by si mě některá z nich získala.

Na druhou stranu, knížka se snadno a hezky čte a čtenáře zkrátka baví. Přestože jsem narazila na pasáže, které mě trochu nudily a přeskakovala jsem je očima, celou dobu mě zajímalo, jak to celé dopadne, zajímala mě všechna tajemství jistých postav a u čtení se mi podařilo vypnout a nechat se unášet příběhem.

Není toho zase tolik, co by se k Nebezpečným lžím dalo říct. Pokud čekáte napínavý thriller, asi se poohlédněte někde jinde. Ale pokud dáváte přednost nějaké oddechové YA knížce, přestože pojednává i o vážnějších tématech, pak tato kniha není špatná volba. Když od ní nebudete mít vysoká očekávání, mohla by vám být příjemným společníkem pro jedno či dvě odpoledne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *