Co přinese 21. den na Zemi?

Mnoho let přežívalo lidstvo v kosmických lodích ve vesmíru. Vždycky si mysleli, že každý, kdo zůstal na planetě Zemi, zahynul. Sto vězňů, kteří byli vyslání zpátky na Zem ale začínají zjišťovat, že se pletli a že pravděpodobně nejsou jedinými lidmi na zemském povrchu…

  1. den navazuje tam, kde Prvních 100 skončilo. Znovu se setkáváme s postavami, které jsme již poznali v předchozím díle. Wells se snaží, aby jejich skupina držela po hromadě a vzájemně spolupracovali, jinak jsou ztraceni. Tento úkol je ale každým dnem těžší a zajatá pozemšťanka, která s nimi nechce mluvit, a zmizení Bellamyho sestry tomu příliš nepomáhá. Clarke se snaží vyřešit spory s Bellamym a začne přemýšlet, zda jsou její rodiče skutečně mrtví… Bellamy cítí zmatek a vztek a ze všeho nejvíc chce najít svou sestru. A pak je tu Glass, které po boku milovaného Luka pomalu dochází kyslík a jestli se nedostanou do transportéru, jenž by je měl zavézt na Zem, pak jsou jejich dny sečteny… Zároveň je však třeba se obávat radioaktivity, protože pokud na Zemi ještě je, začne se projevovat právě 21. den…

Druhý díl byl o něco jiný, než první. Zatímco v prvním díle jsme se hodně seznamovali s postavami, řešili jejich minulost, psychiku a vzpomínky, tentokrát se s duševním stavem postav setkáváme jen okrajově, jelikož se zde Kass Morgan zaměřila hlavně na děj. Musím uznat, že díky tomu mě asi bavil tento díl o maličko víc. Děj ubíhal rychle a knížku jsem měla za chvíli přečtenou, plna očekávání dalšího dílu.

Obecně se však 21. den od Prvních 100 příliš neliší. Skvělý, poutavý styl autorky byl zachován, knížka je velmi čtivá. Chvíli mi trvalo, než jsem se rozpomněla, co se vlastně v předchozí knize událo, ale jakmile jsem si to srovnala v hlavě, příběh jsem si naplno užívala.

Nemohu říct, že by mě kniha nějak ohromila. Je pravděpodobné, že než se dočkám pokračování a možná ještě dříve, zapomenu, co se v knize vlastně událo. Nicméně její čtení mě bavilo, zase jsem si vzpomněla, proč mám tak ráda Kass Morgan a její příběh. Pokud se vám líbilo Prvních 100, pak si 21. den určitě přečtěte. Věřím, že vás strhne do svých stránek a jen tak vás nepustí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *