Rozhovor pro Mei-riefel

Ano, přináším vám v tomto týdnu další rozhovor se mnou. Tentokrát je pro Mei-riefel a má o něco víc otázek. Dozvíte se v něm i více o DE. Přeju hezké počtení. 😀 NikaRoovy
 
 
1. Ahoj
– Ahojky .))

2. Jak se máš?
– Bylo i líp, ale celkem to jde. Zeptala bych se, jak se máš ty, ale tady asi nebudu klást otázky já. :-D

3. Kdy a proč jsi se rozhodla založit si blog ?
– To už je dýl. Můj úplně první blog jsem si založila v květnu 2011 a dával jsem na něj hlavně obrázky, sem tam nějaký nudný článek. :-D Vydržel mi asi měsíc, pak jsem ho zrušila (pokud by vás to zajímalo, jmenoval se ververka000.blog.cz :D ) a věnovala se jen webu, co jsme měly s holkama ze třídy. (holky7a.blog.cz). Ten jsme v dubnu zastavily, ale mezitím přišla éra blogů co jsem zakládala z nudy. A v lednu 2012 přišel na svět právě můj blog nika-roov.blog.cz, kterému jsem také nedávala velké naděje. To ale změnila Ewilien, jenž mě obdařila komenty a proto jsem se rozhodla s ním někam dojít. A dnes jsem tady! Založila jsem ho především pro publikování své tvorby a svého zviditenění.

4. Jak často spravuješ svůj blog ?
– Snažím se co nejčastěji, nejlépe každý den, ale všichni víme, že času je málo a práce hodně. Nyní se ale chystá velká rekonstrukce, co začne možná už dnes večer… Uvidíme!

5. Máš někdy chuť se na blog vykašlat ? Pokud ano, proč ?
– Ano, měla jsem ten pocit dokonce před pár dny (je to týden?) Prostě jsem v něm měla hrozný nepořádek a připadalo mi že blog umírá. A měla jsem dvě možnosti. Buď ho dorazim (smích :D– myšleno jako že ho zabiju než umře sám :D) a nebo ho uzdravím. Bohudík jsem se rozhodla pro druhou možnost.

6. Píšeš povídku ?
– Áno a nejen jednu. Momentálně píšu povídky Láska psaná krví, Dopisy pro Virwen (což je spíš humorná oddechovka :D) ff na Křišťály moci a Poselství jednorožců- Poslání srdce a povídku společně se svou sestřenkou- Perla panny moří. Mám spoustu plánů. Až skončí LPK tak chci udělat druhý díl ff na TVD- Sbohem… 2: Vzpomínkami a mimo to ještě ff na HP, nebo mám i nápady na ŠN (Škola noci) a Hostitel od Meyerové. Ale všechno hezky popořádku.

7. Proč si začala psát a jak psaní vnímáš/ co pro tebe znamená ?
– Už v pěti letech. Mým úplně prvním dílem byla párstránková „knížka“ s názvem O pneumatice a prozradím, že v každém druhém slově byla hrubka. :DPak jsem psala svůj sborník pohádek, kterému jsem se věnovala několik let a v roce 2010 přišla na řadu knížka Nelly- Nezapomenutelná Kläer, kterou jsem roku 2011 dopsala a měla jsem i autorské čtení, knížku jsem si vydala a prodávala. Ne, že by měla velký úspěch. Proč jsem začala psát? Především pro to, že jsem odjakživa milovala knihy a vždy byl můj sen, vidět tu svou mezi knihami slavných spisovatelů. Znamená to pro mě hodně, nemohla bych bez toho žít..)

8. Jak dlouho píšeš ?
– Tak to už jsem v podstatě všechno zmínila v předešlé odpovědi. :-)

9. Píšeš jen tak pro zábavu a pro ostatní nebo to chceš někam dotáhnout ?
– Určitě bych to chtěla někam dotáhnout, jak jsem řekla- toužím někdy svou knihu vidět v regálech knihkupectví.

10. Z jakého důvodu to chceš někam dotáhnout ?
– Já předbíhám. :-D Je to prostě můj sen, psaní se přece jen věnuji velmi dlouho a udělalo by mi obrovskou radost, kdyby to mělo nějaký cíl.

11. Měl/a by jsi nějakou radu pro ostatní ohledně psaní nebo blogu ?
– Asi ano. Především bych vám chtěla říct, aby jste se do ničeho nenutili. Nemáte náladu psát? Nepište! Nejste s tím co jste napsali spokojení? To je také chyba. Jak by s tím mohli být spokojení čtenáři, když s tím není spokojený ani autor. A když vy to nuceně píšete, pak se může stát, že čtenáři to budou nuceně číst. Snažte se psát s lehkostí. :)

12. Znáš M. Burdovou ?
– Samozřejmě. (Dokonce jsem se s ní setkala a nikdy na to nezapomenu :) )

13. Co říkáš na její psaní a knihy ?
– Míša je můj vzor. Jednou bych chtěla být někdo, jako ona. Je to opravdu talentovaná spisovatelka, její knihy jsou dokonalé, má určitě na to, dotáhnout to daleko!

14. Co máš nejraději za seriál – knihu – film
– Tajže seriál. To bude určitě The vampire diaries (Damon :) ) a Pretty little liars (Toby :)). S knihou to bude těžší. Nejspíš Křišťály moci (Sorgan :), Škola noci (Stark :), trilogie Zář (Xavier :), Hostitel (Ian :) a samozřejmě HP (Severus :)– to teď čtu. A film to je každopádně Harry Potter- všechny díly, nejradši mám 4 a 7/2. A také zbožňuju film Šestý smysl.

15. Čím chceš jednou být ?
– Ráda bych byla spisovatelkou, ale vím, že když nejste slavní jako Rowlingová, Paolini, King nebo Meyerová, není moc jednoduché se uživit. Mám ráda ale jazyky, chtěla bych studovat mimo Angličtiny i Italštinu a Francouzštinu a překládat. :)

16. Znáš nějaký projekt nebo něco čím by jsme mohli pomoci proti týrání zvířat ?
– Na tyto projekty narážím především přes M. Burdovou, kde se jich najde dost. Různé petice a podobné projekty najdete v menu na jejím blogu nelien.blog.cz, žádné jiné mě zatím nenapadají.

17. Co by jsi udělala pro světový mír ?
– Jak řekla KáŤa, nevím jestli je světový mír zrovna nejlepší nápad. Samozřejmě nechci zapříčinit 3. světovou, nelíbí se mi války a podobně, ale abych byla zrovna příznivec hippies? :D Po pravdě nevím, co bych udělala. A myslím, že ani nic dělat nemůžu. To je v lidech, keří jej ničí :)

18. Tvůj názor na facebook ?
– Droga :D Nejsem úplný závislák, dokázala bych se bez něj obejít, ale jsem ráda že je. Můžu udržovat kontakty s lidmi, se kterými se běžně nestýkám a jsem za to ráda.

19. Chceš ještě něco říct ? Tvůj blog/ přezdívka (Kdyby někdo chtěl zavítat na tvé
stránky)

– Takže- můžete mě znát pod zkratkou mé přezdívky NikaRoovy, pochází to ale z celého spojení Nikolienn (ano- 2 n!:D ) dela Roov. Můj blog najdete na adrese nika-roov.blog.cz, mimo to se věnuji ještě grafickému blogu, blogu o povídce Perla panny moří, jsem redaktorkou online literárního časopisu- numero-un.blog.cz a mám fansite stránku Niny D. Toť asi vše. :D

20. Jak si se cítila, když jsi dopsala poslední větu, slovo a tečku Duše existence ?
– Nejdřív mi bylo trochu smutno, když jsem si uvědomila že téměř roční prácě je hotová a že jsem si konec představovala úplně jinak. Ale na druhou stranu jsem měla radost, že jsem to dopsala. Ačkoli poslední věta (když nepočítám slovo KONEC) byla : vždy bude svírat temno“ já jsem naopak cítila jakoby mnou projelo světlo, trochu divné.
21. Jak dlouho si knihu psala a jak často ses jí věnovala ?
-Nápad na knížku mě napadl někdy na konci října 2011, někdy ve středu listopadu jsem ji začala psát. Tehdy to ještě neslo název Oči z nebes a mělo to být tak trochu o něčem jiném. Snažila jsem se jívěnovat často, většinou jsem psala ob den, ale našly se i pauzy, které trvaly až měsíc.
22. Můžeme se těšit na DE v knižní podobě, ať už od nakladatelství nebo od tebe ?
-Určitě. Počkám jaké dostanu odpovědi od nakladatelství, zprávy můžou být jakékoli, já sama nevím, jak to dopadne. Ale když odpovědi budou záporné, nevadí. DE si vydám sama a vy si ji pak budete u mě klidně moci objednat. Tudíž knižní podoby se určitě dočkáte. Ať už dříve- nebo později.
23. Nápad na DE přišel z čistajasna nebo tě něco/někdo inspiroval ?
-Ani envím jak mě to napadlo, postupně se to vyvíjelo. Chtěla jsem to především napsat pro mou BFF, jako knížku, kterou bych napsala pro ni jako znak přátelství.
24. Mohla by jsi krátce představit DE pro ty, kteří nevědí o čem je ?
-Duše existence je příběh o dvou dívkách, které nejsou tak docela obyčejné. Jedna z nich je zhmotnělá duše své vychovatelky, druhá byla upsána Temnotě. Společně se teď s tím musí nějak vypořádat.
25. Tak to je vše, moc ti děkuji za rozhovor, Ahoj
– Já děkuju, bylo mi ctí se ti zpovídat. Přeji hezký zbytek (vážně pramalý :D) prázdnin. S láskou ke všem co kdy navštívili můj blog, NikaRoovy. MVR.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *