Prvních 100

Název: Prvních 100

Originální název: The 100

Autor: Kass Morgan

Počet stran: 278

Nakladatelství: CooBoo Před staletími nastala na Zemi nukleární válka a lidé osídlili vesmírné lodě nad planetou. Nyní je však vysláno sto mladých delikventů odsouzených na smrt, aby se vrátili zpátky na Zemi. Pokud je Země stále pod vlivem radiace, pak to pro ně znamená smrt. Pokud ne – ze zločinců se stanou hrdinové, kteří přinesou naději vymírajícímu lidstvu.

Kniha nám zobrazuje životy čtyř hlavních postav.
Clarke měla šťastný život, studovala medicínu, její rodiče byli uznávaní vědci, začala chodit s úžasným Wellsem. Vše se pokazilo, když zjistila děsivou věc o svých rodičích a díky Wellsovi, kterému věřila, skončila ve vězení a čekala na smrt. Clarke je vcelku obyčejná holka, které si prožila hrůzu a snaží se s tím vypořádat a být silná, i když to leckdy nebývá jednoduché.
Wells byl synem kancléře vesmírné kolonie, co ztratil milovanou matku. Bezmezně miluje Clarke a je ochotný udělat cokoliv, aby ji získal zpátky – i ten nejhorší zločin, jaký lze spáchat. Je to rozumný kluk, který se vždy snaží udělat dobrou věc, ale nakonec to vždy nedopadne tak, jak chtěl. Na co sáhne – to pokazí.
Glass je Wellsova nejlepší kamarádka, která se jako jediná ze čtyř hlavních postav neocitne na Zemi – ze svého trestu byla omilostněna. Glass mi byla moc sympatická a ze všech je to asi má nejoblíbenější postava.
Bellamy na cestě na Zemi naopak vůbec být neměl. Přesto se tam násilně prorval, aby ochránil svou mladší sestru Octavii. V mém případě šlo o jednu z těch postav, která vás v jednu chvíli dohání k trhání vlasů a v další chvíli nad ní vzdycháte.

Kass Morgan vytvořila zajímavý pohled na budoucnost lidstva, do kterého vsunula čtyři příběhy čtyř lidí, jenž se vzájemně prolínají. Postavy, které jsou vám zpočátku neznámé, postupně odhalují svou minulost a společně s nebezpečím okolního světa se musejí vypořádávat i se svými vzpomínkami, které je ničí.
Styl psaní autorky je chytlavý, čtivý a jednoduše úžasný. Celou dobu jsem při čtení tajila dech, nemohla jsem se odtrhnout a než jsem se nadála, najednou byl konec a já jen zůstala s otevřenou pusou zírat na prázdnou stránku, jako kdyby se tam náhle mělo objevit pokračování, které zoufale potřebuji.
Jediná věc, kterou bych knize vytkla, je začátek, kdy jsem vůbec nic nechápala a vše se mi objasnilo až v polovině knihy, kdy jsem začala celému světu rozumět.

Kass Morgan je úžasná spisovatelka – o tom žádná. Celá kniha vás chytne a nepustí a bude bavit, dokáže zaujmout své čtenáře. Kass vložila do knihy úchvatnou myšlenku, akci, napětí, romantiku a zvrácenost budoucnosti a já jí každé slovo upřímně hltala. Plný počet hvězdiček bych s čistým svědomím dát nemohla, ale všem fanouškům tohoto žánru ji doporučuji – nebudete zklamáni, je to skvělý kousek.

rdjžt rdjžtrdjžtrdjžtrgrggg

Recenze je psána pro DatabázeKnih.cz

4 Replies to “Prvních 100”

  1. Knihu by som si chcela prečítať 🙂 Videla som zatiaľ pilot seriálu a veľmi sa mi zapáčil 🙂 Žiaľ, sledujem Supernatural a som len na 5. sérii aj Pretty Little Liars a nechcem si toho pridávať ešte viac.
    Pekná recenzia. A ďakujem za komentár a návštevu na blogu :3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *