Hrej hráčem

Název: Hrej hráčem (Hra #1)

Originální název: The love game (The game #1)

Autor: Emma Hart

Počet stran: 246

Nakladatelství: Galatea

Maddie Stevensová to neměla v životě snadné. Její mládí provází mnoho zdrcujících okolností, které vedou ke ztrátě téměř všech lidí, na kterých jí kdy záleželo. Ve snaze po útěku od vší bolesti nastupuje na vysokou školu, kde získává skvělé kamarádky. Braden Carter je kluk, na kterém Maddie nenávidí úplně všechno. Společně s kamarádkami pak vytvoří operaci Hrej hráčem – svést Bradena, přimět jej, aby se do ní zamiloval a pak mu zlomit srdce, tak, jako on to už měsíce dělá tolika dívkám na škole. Shodou okolností Braden plánuje s kamarády cosi dost podobného. Ale jejich hra se brzy zvrtne v něco, co nikdo nečekal…

Knížka je střídána z pohledu Maddie  a Bradena – dvou hlavních postav. Maddie je na první pohled normální holka, která se však vypořádává s obrovskou vnitřní bolestí a trápením. Prožila tolik ztráty a před očima se jí toho ztrácí stále víc a ona s tím nemůže nic dělat. Ačkoliv jsem nad ní někdy trochu kroutila očima a ne všechny situace úplně zvládala, Maddie je neskutečně silná a není problém (alespoň pro mě) si ji oblíbit. Braden je děvkař, o tom žádná. Holky jsou mu akorát k zahřívání postele, střídá je jak na pásu a sotva si pamatuje jejich jména. Je celkem arogantní a rozmazlený a opravdu, ale opravdu hrozně moc sprostý. (Kdyby jeho promluvy prošly cenzurou byla by čtvrtina celé knihy plná hvězdiček.) Ale dokáže v sobě probudit taky spoustu citů a svým způsobem se do něj nejde zamilovat, prostě nejde.

V knize je samozřejmě větší množství postav, především jde o přátele Maddie a Bradena. Do dívčí party patří Megan, takové hrozně sympatické děvče, skvělá kamarádka a pro Bradena něco jako malá sestřička. Megan jsem si skutečně oblíbila, také díky ní se moc těším na Hrej tajně, což bude právě z pohledu Megan. Lila – o té jsem si nebyla schopna příliš udělat obrázek, ale celkově na mě zapůsobila jako takové trdlo. Kay je bisexuálka, která ale preferuje děvčata a svým způsobem je to také docela děvkařka, její slovník zásadně nepůsobí jako slovník dámy, ale moje sympatie si určitě získala. O Bradenových kamarádech – Ryan a Aston – jsem si také nebyla schopna nějaký obrázek vytvořit, jsou to prostě kluci. Každopádně doufám, že o Astonovi se víc dozvím ve druhém díle, kde bude představovat hlavní roli společně s Megan. Když to shrnu, všechny postavy byly docela fajn.

Autorka má opravdu čtivý styl psaní. Kvůli téhle knížce jsem tolikrát ponocovala se slovy: „Ještě jednu kapitolu, ale už vážně jen jednu!“ Když mě ten příběh prostě vážně hrozně bavil. Jen mě trošku štvaly malé chybičky v příběhu, – třeba když Maddie tvrdila, že je panna a o pár desítek stránek dále už pannou nebyla, nebo když Braden tvrdil, že už je to týden a za pár stránek to bylo jen pět dní – ale jsem ochotna je autorce odpustit, protože jinak je to úžasné!

Hrej hráčem je kouzelná knížka, která toho má hodně co nabídnout. Příjemný zážitek, u kterého si oddechnete, napětí, kvůli kterému otáčíte stránku za stránkou nedočkavostí, co bude dál, mnoho chvil, kdy se musíte zasmát, ale také chvilky, které vás chytnou za srdce a skoro mi vehnaly slzy do očí. Knížku určitě všem doporučuji, věřím, že se knížka bude líbit nejen příznivcům New Adult, nebo se jimi možná díky Hrej hráčem stanete. Třeba přesně jako já!

rdjžtrdjžt rdjžtrdjžtrgrggg

Tímto chci moc poděkovat nakladatelství GALATEA za poskytnutí recenzního výtisku.

4 Replies to “Hrej hráčem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *