Láska psaná krví – 11. Konec?

Tákže, je tu další kapitola. Řekla bych, že už se chýlíme ke konci, už bude nejspíš jen jedna, možná dvě další kapitoly. No, doufám že se bude líbit. A předem upozorňuji, že ráda vraždím a v téhle kapitole jsem se obzvlášť vyvraždila. 😉 😀 Uuž nebudu zdržovat, další kapitola bude možná ještě dnes, mám psací náladu. A ještě dnes bude i možná kapitola ke S2… A už fakt mlčím! 😀 Jeeště něco (a pak už fakt mlčím! 😀 ) pokud budete mít zájem, přidejte se do skupiny na facebooku, tam můžeme diskutovat o povídkách a tak… A teď už ta kapitola.

 
Všechno se semlelo až příliš rychle. Christopher vyřítil ze svých pout neuvěřitelnou rychlostí a nečekaně vrazil Skayovi pěstí, který ihned padl do bezvědomí. Přitáhl si k sobě Katrine a pevně ji držel za obě zápěstí.
„Zrádče!“ zaklela Katrine a snažila se mu vyškubnout. Bylo to ale marné. Chris se pousmál.
„Říkal jsem vám, že vás odsud dostanu, neřekl jsem ale kam. Brzy se seznamte s Temnotou…“ ušklíbl se.
„Ty…!“ Thomas se na něj chtěl vrhnout, ale Juliet ho zarazila.
„A co Katrine?“ zeptala se zděšeně. Nyní se Christopherův úšklebek ještě znásobil.
„To je to největší překvapení. Katrine bude mít větší štěstí než vy. Katrine se stane tou nejšťastnější dívkou pod sluncem. Katrine se budou všichni klanět a nepřátelé se jíbudou bát podívat do očí. Ovládnu tento svět a Katrine se stane mou paní…“ Christopher se zasmál.
„Ne!“ zakřičela Kat a znovu se mu pokusila vytrhnout ani tentokrát se jí to nepovedlo.
„Ale, princezno. Zapomínáš na naši dohodu? A i kdyby, já se tě neptám. Já tu určuji podmínky.“ Katrine tiše vzlykla.
„To nedovolím. Tohle přece nemůžete udělat!“ zakřičel Thomas. Chris se znovu usmál.
„Ale ano, můžu… Nikdo už vám nepomůže. Vaše úžasná Kayla, která je slabostí pro mého bratra je už nyní v jeho moci. Vaše kamarádka, na kterou Maria nedala dopustit je taky mrtvá. A s ní i ta hloupá upírka, co vám všechno vyzradila. A váš obávaný lovec upírů se tamhle válí v bezvědomí. Co máte? Nic. Proti mně a bratrovi jste berbranní.“
„Máme něco, co ty nikdy mít nebudeš! Máme přátelství, důvěru a věrnost!“ ozval se Thomas. Ale Chritopher sejen znovu zasmál.
„No… jestli tohle je vaše zbraň, tak hodně štěstí…“ znovu se zasmál a stiskl Katrine ještě silněji.
„Sklapni ty-„
„Musíme odsud VYPADNOUT!“ zakřičela šíleně hlasitě Juliet. Všichni se na ní nechápavě podívali apak to viděli také. Vrohu sklepení se krčilo cosi velkého a chlupatého a neuvěřitelně to sebou cukalo.
„Co se děje?“ zašeptala Katrine. V Christopherových očích se zračil děs.
„Úplněk…“ zašeptal a Juliet kývla. Jako by si navzájem četli myšlenky, okamžitě vyrazili ke dveřím. Christopher je ve vteřině prudce vyrazil a pak toho ihned litoval, jelikož tak zničil zábranu mezi nimi a Ryanem. Běželi po dlouhém schodišti.
„Skay!“ zvolala Juliet. „Zůstal dole! Co když ho Ryan zabije, musím mu jít na pomoc!“ Juliet se rozeběhla po schodech zpátky dolů.
„Juliet ne!“ zavolal na ni Thomas, ale již bylo pozdě. Juliet se řítila dolů po schodech. Náhle se před ní objevil tmavě hnědý obrovský vlk a výhružně vrčel.
Ryane, Ryane, to jsem já. Vzpomeň si. Jsem tvoje sestra. Nemůžeš mi ublížit. Jsem tvoje sestra, Juliet…“ vysílala mu myšlenky, ale zdálo se, že ji Ryan neposlouchá. Juliet pokrčila rameny.
Jak chceš. Budeme to muset udělat tou horší cestou…“ Začala ho probodávat pohledem. Ryan zakňučel. A kňučel dál. Víc a víc, až začal výt bolestí. Zanedlouho už nebyl schopný žádného zvuku, jen se bolestivě třásl schoulený do klubíčka. Z očí mu tekly slzy.
Promiň…“ vyslala mu Juliet, i jí slzely oči. Nechala Ryana, který už byl příliš vyčerpaný aby se hnul, ležet na schodech a vydala se dolů za Skayem. Skayovo tělo bylo neposkrvněné.
„Skayi, Skayi, jsi v pořádku?“ šeptala Juliet. Skay otevřel oči a posadil se. Kývl hlavou. Rozhlédlse kolem sebe a na to vstal.
„Kde jsou ostatní? Musíme jít!“ řekl a vyběhli nahoru.
„Máme nějaký plán?“ zeptala se Juliet. Skay kývl hlavou.
„Máme, ale nebude se ti líbit.“
Ryan už na schodech neležel. Juliet nasucho polkla. Vyběhli nahoru a zastavili se.
Zaslechli hlasy. Vyměnili si pohledy a pak oba zamířili tím směrem. Prudce otevřeli dveře, odkud hlasy vycházely. Skay rychle zaútočil na Darrena, který stál u dveří. Vytáhl zvláštní nůž, na jehož konci bylo něco zvláštního. Vazil ho Darrenovi do srdce. Ozvala se rána a po pokojí se rozletěla krev.
„Co to bylo?“ zeptala se Katrine, která vzlykala.
„Výbušnina. Nestačí ho probodnout, museli jsme jeho srdce prostě… odprásknout…“ vysvětlil Skay. Katrine zatajila dech. Teprve teď si Juliet i Skay uvědomili, jak to tu vypadá. Roztrhané části Christopherova těla ležely všude po místnosti. Kayla seděla na posteli a dívala se z okna. Thomas pevně držel Katrininu ruku. A pak přišlo to nejhorší. V rohu místnosti se krčila třesoucí se chlupátá koule. Juliet se k Ryanovi vrhla.
Začala ho hladit po hlavě. Rychle vytáhla cosi z kapsy a nalila mu to lít do úst. Chlupy začaly mizet a tělo se přetvářelo. Na zemi teď ležel Ryan ve své lidské podobě.
„Už je dobře, už je dobře…“ šeptala mu Juliet do ucha.
„Mám tě rád, Juliet,“ řekl tiše Ryan. Dívka ho stále hladila,ale pak se zarazila. Už necítila jak se mu pohybuje hruď, necítila, jak jí dýchá za krk. Zatajila znovu dech. A pak se rozvzlykala. Věděla to, ale nedokázala si to připustit. Její bratr byl mrtvý.
„Už je konec,“ prohlásil Skay. Ale pak se zadíval na Katrine a Thomase. „Sakra…“ zaklel tiše.
„Co?“ vydechla smutně Juliet. A i ona si toho všimla. Katrine i Thomas byli čím dál bledší. Oči se jim začalyklížit a ze stran je zalévala Temnota. Jejich tla byla bezvádná. A čím dál bledší. Zanedlouho už Juliet připadalo, že skrz ně vidí…
„Co to znamená, Skayi?“ zamumlala vyděšeně. Chvíli bylo ticho. Pak Skay odpověděl.
„Darren je možná mrtvý, ale přišli jsme pozdě. Katrine a Thomas u byli dáni. Temnota už si je bere.“
„Ale co můžeme dělat?“ vydechla Juliet. Skay pokrčil rameny.
„Teď už nic,“ ozvala se Kayla a otočila se. Bylo to víc jak zřetelné. Kayle si v očích pohrávalo temno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *