Sex a láska jeden bez druhého

Věřím, že milovníkům romantické Young Adult literatury nemusím jméno Colleen Hoover vůbec představovat. Oblíbená americká autorka si získala mnohé již prvním titulem, který u nás vyšel – Bez naděje. Já tedy patřím mezi ně. Stejně tak mi k srdci přirostly další úžasné knihy – Možná jednou nebo třeba Život jedna báseň. Knihou, které jsem však dlouho odolávala, je Odvrácená tvář lásky.

Přesto jsem se k jejímu přečtení nakonec dostala, a seznámila se tak s Tate a Milesem. Ne že by to bylo úplně příjemné seznámení, Tate mě jako hlavní hrdinka trochu vytáčela, Miles mi asi ničím nevadil, ale ani jsem si k němu nebyla schopná vytvořit nějaký vztah.

Je to taková typická zápletka, a to nejen v knihách, ale i v životě: holka a kluk se dohodnou na přátelství s výhodami, slečna se tváří, že je to v pohodě, že o nic víc než o sex jí nejde, a pak je uražená, že chlapec s ní nechce něco víc. V tomhle byla Tate trochu na zabití.

Nebyla by to ale Colleen, kdyby se jí nepovedlo si mě nakonec získat. Stejně jako vždy – co jiného jsem taky mohla čekat – mě nakonec překvapila a ve chvíli, kdy už jsem myslela, že jde o tuctový román s otravnou hlavní hrdinkou – i když možná jde – mě šokovala, zasáhla, rozbrečela a po dočtení ve mně zanechala wow efekt. Jako vždy.

Jestliže máte autorčiny knihy rádi, určitě vám doporučuji i tuto knihu. Rozhodně to není její nejlepší dílo, ale milovníky žánru potěší a zaujme. Těm, které autorka láká, bych doporučila začít s jinou její knihou, má mnohem lepší, tak se nenechte odradit slabším kouskem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *