Příběh dvou staletí

Název: Příběh dvou staletí

Originální název: The tale of two centuries

Autor: Rachel Harris

Počet stran: 328

Nakladatelství: CooBoo

Již na konci prvního dílu (Mé sladké šestnácté století) nám autorka naznačila, o co v druhém dílu půjde. Alessandra D’Angeli, Catina sestřenka z šestnáctého století, se nyní objevuje v roce 2013. Objevuje moderní svět plný nástrah v podobě vymožeností doby, nových zvyků a pravidel, ale především v podobě lásky

První díl jsem si úplně zamilovala a proto jsem k druhému přicházela s velkým očekáváním. Nicméně mě čekalo jen zklamání. Knížka začala hezky, ale bylo to čím dál horší. Alessandra byla absolutně příšerná, otravná a štvala mě. Jediná osoba, kterou jsem si v knize oblíbila, byla Cat. Jinak všechny postavy byly na zabití.

Alessandra si podle mě až příliš rychle přivykla na svět v tomto století, příliš rychle se tu osvěžila a během pouhých pár dní byla najednou holka, jako každá jiná, co každý den můžete potkat. Ze začátku mi tedy zase tolik nevadila, byla nudná a nezajímavá pro svou dobu, po přesunu do 21. století chvilku byla něčím zajímavá, pak ovšem rychle zase přešla k nudnosti, trapnosti a naprosté otravnosti. Navíc byla místy prostě nemožná a samolibá. Myslela jen na sebe a na Austina, na nic jiného. Takový Austin, chlapec jejího srdce, mě ze začátku zaujal, ke konci mi lezl na nervy svou sobeckostí a povrchností.

Co se týče děje, v prvním díle byl kouzelný. Tady o nic extra nešlo. Naprosto tuctový příběh o poslušné holce, co se zamiluje do kluka rebela. Vše bylo předvídatelné až běda, nebyl důvod, proč knihu číst. Od začátku bylo jasné, jak to skončí a že bych si knihu užila se taky moc říct nedá. Nuda, nuda, nuda.

Abych vyzdvihla klady, byl to sice nudný a nezajímavý příběh, ale četl se poměrně rychle. Návrat Cat prvního dílu byl také příjemný, tuhle postavu jsem si oblíbila a ačkoli, bohužel, ji tu bylo celkem málo, je pro tuhle knížku jistým kladem. Začátek se celkem povedl, pak už to šlo z kopce, ale to, že to začalo pěkně, oceňuji.

Nelze očekávat, že se knížka vyrovná prvnímu dílu, to ani trošičku. Podle mě by bylo lepší, kdyby autorka jedničku uzavřela a na tohle se vykašlala. Pokud se tedy chcete vrátit ke starým postavám, pak proč ne, je příjemné je znovu potkat, především Cat. Ale jinak tahle kniha za moc nestojí, pro mě velké zklamání.

rdjžtrdjžtRecenze je psána pro DatabázeKnih.cz

 

 

7 Replies to “Příběh dvou staletí”

  1. Já mám už knihu doma, ale ešte som ju nezačala čítať.
    Ja som si nejako myslela, že dvojka bude ešte lepšia ako jednička, zabudla som však na jeden dôležitý fakt, že druhé pokračovania sú väčšinou najhoršie. 😀 Stále však dúfam, že sa mi kniha bude páčiť. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *