Ošklivá tlustá kamarádka

Wesley Rush. Bianca ho odjakživa nenáviděla. A pak jí vymyslí tu přezdívku – OTKA, neboli Ošklivá Tlustá kamarádka, a Bianca ho nenávidí ještě víc. Jenže problémů přibývá, doma to má těžké, a tak jednoho dne Wesleyho políbí a tím to všechno začne… Mezi Biancou a Wesleym začíná přátelství s výhodami, díky kterému se Biance daří odreagovat od všech starostí, se kterými se potýká. Ale časem si začne uvědomovat, že se do Wesleyho možná zamilovala…

Abych se přiznala, dřív mě všemi opěvovaná knížka příliš nelákala. A pak jsem se dozvěděla, že má vyjít u nás, a první, co mě napadlo, bylo, že ten český název je hrozný. Nakonec jsem se ale odhodlala dát knize šanci a teď jsem ráda, že jsem to udělala. Dokonce i ten název jsem si oblíbila!

Přesto se najdou věci, které bych Otičce vytkla. Bianca byla tou svou cyničností a nesnášenlivostí k tolika věcem až otravná a některé výkyvy jejího chování byly tak průhledné… Rozhodně se našly chvíle, kdy mi ta holka lezla na nervy.

Nedá se ani říct, že by šlo celkově o nějak extra originální příběh. Rozhodně bych od toho nečekala žádné zázraky. Ale je to skvělá knížka na odreagování, kterou lze přečíst jedním dechem. Pobaví, zpříjemní dlouhé dny a možná i vyčaruje úsměv na tváři. Ve svém žánru je to určitě jedna z nejlepších, kterou jsem kdy četla. A má něco, čím se od ostatních knížek liší.

OTKA mě nezklamala, ale rovněž nemohu říct, že bych z ní byla na větvi. Rozhodně je to ale dobrá knížka, která bude bavit každé děvče. Pokud se chcete odreagovat s nějakým čtivým a příjemným příběhem, OTKA je skvělá volba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *