Láska v Provenci

Název: Láska v Provenci

Originální název: The Provence cure fot the brokenhearted

Autor: Bridget Asherová

Počet stran: 432

Nakladatelství: Fortuna Libri

Mezi vášně spisovatelky Bridget Asherové patří mimo jiné procházky po Provenci. A právě tam – jak již název vypovídá – zasadila děj své knihy Láska v Provenci, okouzlující knihy o lásce, životě a samozřejmě jídle. Hlavní hrdinkou tohoto románu je ovdovělá Heidi, vyučená cukrářka žijící na Floridě, která ztratila svou životní lásku a těžce se s tím vyrovnává. Za snahou změnit její život ji matka a starší sestra posílají i se synem Abbotem a neteří Charlottou do domu v Provenci, který má bohatou historii milostných příběhů a dějí se tam zázraky. Heidi odkrývá tajemství jednoho dávného léta, pomalu se pokouší začít žít a ačkoliv o to nestála, začíná se pomalu, ale jistě, zamilovávat…

„Každý upřímně vyprávěný příběh o lásce v sobě skrývá ještě nějakou jinou lásku.“

Asherová představuje různorodé postavy s výrazným charakterem, od zarmoucené Heidi a Juliena, kteří oba přišli o svou lásku, přes Charlottu s neobvyklým stylem, která se setkává s předsudky a pravděpodobně něco skrývá, po Abbota, který se vypořádává s psychickou poruchou.

V knize se příliš akce a děje nenajde, kouzlo této knížky spočívá v maličkostech s větším významem, které dohromady skládají celou knihu. Mimo takové čarovné maličkosti se setkáváme se spoustou popisů Francie, pomocí slov ji celou poznáváme, stejně jako její krásný jazyk. Z popisů je znát, že spisovatelka tuto krajinu velmi dobře zná. Velkou součástí knihy je i jídlo, kterým je celá kniha mezi řádky provoněná. Na konci knihy jsou navíc provensálské recepty, což oceňuji.

Ačkoliv má autorka výborný styl psaní, který dokáže čtenáře okouzlit svou neobyčejnou, neokoukanou romantikou, popisy, kterých bylo mnoho, bývaly občas příliš zdlouhavé, tudíž pokud si nepotrpíte na popisy, může vás kniha místy nudit. Přesto doporučuji se přes ně dostat, protože příběh za to stojí.

Jde o knížku něžnou, jemnou a plnou lásky a krásné Francie. Příběh je složen z všedních, ale přesto působivých drobností a romantiky, která vám rozehřeje srdíčko. Mimo krásný čtecí zážitek nabízí i prohlídku Provence a jejích krás. Kniha nemusí sednout každému, ale jistě potěší každou romantickou duši, protože láskou kniha přímo překypuje.

rdjžtrdjžtrdjžtrgrggg

 

5 Replies to “Láska v Provenci”

  1. Krásně napsaná recenze, myslím že by mě kniha i bavila. Někdy je dobrý se zastavit a přečíst si nějakou romantiku a poznat okolní svět. A Francie je krásný stát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *