Tři oříšky pro Niku? Jen jeden, ale zlatý!

Někteří z vás už možná víte, že jsem se v říjnu přihlásila do české soutěže Zlatý oříšek. Spoustu z vás zajímalo, jak to probíhalo, nějaké zajímavosti z natáčení a tak celkově, tak jsem si pro vás připravila tento článek! 🙂 Aneb jak se holka z maloměsta dostala na televizní obrazovky….

Přihlášku jsem podala pár dní před uzávěrkou, stejně jako dalších dvě stě dětí z České republiky. Byl všední den, listopadové dopoledne, když můj mobil spustil vibrace a tam sms, že jsem byla nominována na Zlatého oříška, mezí 30 nejšikovnějších dětí ČR. Měla jsem z toho ohromnou radost a začala přímo ječet a objímat .Puttu a všechno jí vysvětlovat, aby si nemyslela, že jsem se vážně zbláznila. (I když si to určitě stejně myslí. :D) Pak jsem zavolala na to číslo a všechno se začalo domlouvat.

V mém oboru přihlášky procházel dramaturg České televize, pan Jiří Chalupa, kterému jsem prý hned padla do oka, že jsem skutečně jednička, dozvěděla jsem se, když lidé od Oříška přijeli k nám domů. Slyšet ta slova mě ohromně potěšilo. Tak se u nás objevili a chtěli slyšet všechno, co by mohlo porotu zajímat. To jsem nechala na mamce, protože ona se se mnou dokáže chlubit mnohem víc než já. (Až možná trochu moc. :D) Já mezitím s kameramanem natočila nominační video.

Podívat se na něj můžete i vy:

Pak zbývalo jen čekání na den D. Ten nastal 8. prosince, kdy jsem musela vstát brzy ráno, abych se společně s rodiči dostavila na desátou do Brna, do divadla Na Orlí, kde mělo natáčení probíhat. Takové natáčení trvá hrozně dlouho. Přijeli jsme v deset  ráno a odjížděli těsně před půlnocí. Nejprve se všichni předvedli nanečisto, aby kamery  světla věděly, co a jak. To zabere několik hodin a pak ještě celé znovu, přímo natáčení.

Celou akci režíroval Jan Novák, který byl vážně neskutečně fajn. A to jsem nezmínila moderátora, Jana Adámka, který byl naprosto super, znala jsem ho už dřív z televize, takže bylo skvělé ho vidět.

U toho hezkého stolečku seděli naši patroni, byli tři a každý měl deset dětí, které uváděl a představil je divákům. Moje patronka byla zpěvačka Monika Bagárová, vedle ní pak seděla herečka Iveta Blanarovičová a sportovní komentátor Honza Smetana.

(Honza, Yvetta a Monika, na zemi před nimi klečí režisér  Honza a vedle něj moderátor Honza)

Inu, po dlouhém čekání v šatně s ostatními soutěžícími – ha, zázrak, trochu jsem se i spřátelila – na mě přišla řada a šla jsem pod světlo reflektorů i já, totálně nervózní, (navíc trochu zamračená, když mi nadzvedávali sukni, aby mi upevnili mikrofon za silonky). Přečetla jsem jednu ze svých básní a následoval krátký rozhovor s Honzou Adámkem.

Pak jsem čekala v šatně ještě chvíli, až vystoupili všichni a čekalo nás předávání cen. Z těch třiceti bylo vybráno 10 vítězů, kteří dostanou sošku toho úžasného Zlatého oříška, diplom a šek na 10 000. Řeknu vám, že nebylo nic úžasnějšího než slyšet, jak volají vaše jméno.

Tak proběhlo vyhlášení a bylo to. Následovalo to, na co jsem se těšila celý den! Úžasná, skvělá věc, kterou prostě každý musí milovat. Občerstvení zdarma! :3

Pak už mě čekala jen dlouhá cesta domů, kterou jsem ovšem prospala.

Pokud by jste chtěli vidět, jak získávám Zlatého oříška, můžete se dívat i vy. Vysílání bude 1. 1. 2014 v 13:50 (nebo 55, všude to píšou jinak o.O) na ČT2.

6 Replies to “Tři oříšky pro Niku? Jen jeden, ale zlatý!”

  1. Opravdu mocmocmocmoc ti gratuluji! 🙂 Jsi vážně výjimečně talentovaná! Oříška si si zasloužila a za tím si budu stát. A ani jednou mě nenapadlo, že by si se neumístila. Věřila jsem tomu.
    Snad to v televizi nezmeškám. Pro jistotu: Bude to pak i na internetu? :DD
    A taky by to chtělo nějaké fotky, třeba s tou soškou :))
    Přeji ti spoustu dalších a ještě větších úspěchů. Držím ti palce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *