Krkavčí brána

Název: Krkavčí brána (Síla pětice #1]

Originální název: Raven (Power of five #1)

Autor: Anthony Horowitz

Počet stran: 248

Nakladatelství: BB art

Anotace: Vždycky věděl, že je jiný. Nejdřív byly sny. Pak přišla smrt…

Když se Matt Freeman dostane do potíží s policií, pošlou ho do pěstounské rodiny v Yorkshiru. Zanedlouho získá dojem, že s jeho opatrovnicí není něco v pořádku – stejně jako s celou vesnicí.

Potom se Matt dozví o Starých a začne chápat, v čem je jiný než ostatní. Ale nikdo mu nevěří; nikdo mu nedokáže pomoct.

Neexistují důkazy.

Nemá to logiku.

Je tu pouze Brána.

Již po pár stránkách je na knize jasně vidět, že jejím autorem rozhodně není amatér, naopak jeden z nejoblíbenějších autorů téhle doby. Já jako čtenářka jsem se absolutně nevžívala do cítění postav, ale stejně to bylo až moc neuvěřitelné. Číst tuto knížku je jako, když vám někdo vypráví příběh a vy tomu uvěříte…
Magie knížky mě okouzlila tak moc, jak jen mohla. Cítila jsem se v nebezpečí, ne, jako kdybych byla jedna z postav, ale bála jsem se toho, co by se mohlo stát mně, když se něco stane knižním postavám.
Toto kouzlo je podle mě vrcholným dílem a autor si za něj jistě zaslouží dost ocenění.
Postavy byly též velmi kouzelné a zajímavé. Sám hlavní hrdina- Matt- m zaujal po prvních řádkách. I kdyby o tom v knize nebyla žádná zmínka, působil by na mě právě jako kluk, který se dal na špatnou cestu, na cestu záškoláka a i zloděje, který je v tom ale stejně tak nějak nevinně. Jako kdyby ho do toho něco shodilo a on nemohl ven, v podstatě to není jeho vina. Malé rozrušení tomu celému dodá, že on je sám. Nemá rodinu a přátele, což čtenáře donutí vznést jakýsi obdiv- Matt si nelze neoblíbit.
Sama o sobě byla kniha velmi zajímavá a podle mě přímo úchvatná. Všude byly nečekané zvraty a často bývali někteří lidé úplně někým jiným, než co by jste do nich řekli, což s vámi totálně zatřese, když si začnete uvědomovat, jak to všechno do sebe zapadá. Chvílemi mi přišlo až nemožné, že postava vyloží do všeho takové úsilí, ale nikdy to nevyjde a často jsem u knihy lapala po dechu. Jak už jsem řekla, autor není amatér a to se pozná na první pohled.
rdjžt rdjžtrdjžtrdjžt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *