Láska psaná krví – 1. Zajímaví účastníci

1.

„Au!“ zasmála se Kayla, když jí do hlavy zasáhla bílá, studená koule. Shýbla se k zemi a nashromáždila v rukou kuličku sněhu. Natáhla se a prudkým hodem zasáhla Katrine do ramene. Sněhové vločky se jí rozletěly do světlých vlasů, které jí spadaly nad ramena. Upřela na Kaylu modré oči a děsivě se pousmála.
„To má být sněhová bitva?“ zeptala se vyzývavě.
„Ty sis začala!“ ohradila Kayla a dala si neposedný, světlý pramínek vlasů za ucho. „Ale teď pojď, jinak Sussanah zase bude šílet!“ Katrine přikývla a po boku kamarádky se vydaly zasněženou ulicí za Sussanah Masovou. Sussanah a Kayla byly nejlepší kamarádky už od malička. Trávily spolu dřív snad každý den a dost si toho spolu vždy užily. Byly to vážně nejlepší kamarádky, které by pro sebe udělaly cokoli.
A před dvěmi lety se do města přistěhovala nová dívka. Právě Katrine Wrenová. Její rodina má dům hned vedle toho, kde bydlí Kayla, tudíž se nakonec spřátelily všechny tři. Teď byly Sussanah a Katrine Kayliny nejlepší kamarádky, bez kterých by nemohla být. Chvíli kráčely tiše, na to se však Katrine náhle rozesmála.
„Co je?“ udivila se pobaveně Kayla, které už se také chtělo smát. Katrine zavrtěla hlavou.
„Jen… Ale nic…“ smála se Katrine. Kayla se jen ušklíbla a pokračovala v cestě. Pros tě Katrine.
„Těšíš se na ty prázdniny tam moc jako já?“ zeptala se po chvíli Kayla, když se její kamarádky trochu uklidnila. Katrine začala bouřlivě přikyvovat.
„Strašně moc! To budou vůbec ty nejlepší vánoční prázdniny v dějinách všech vánočních prázdnin! Kolik nás tam vlastně jede?“ jásala.
„No, já, ty, Sussanah, Thomas, Ryan… vlastně nevím, na tohle se zeptej spíš Sussan… Je to Sussan,“ odvětila jí Kayla a pokrčila rameny.“A už zase sněží! Myslím, že sněhu budeme mít o prázdninách dostatek!“
Zanedlouho se zastavili před velkým bílým domem. Katrine zaklepala na dveře, které se ihned otevřely. Na prahu stála dívka nižšího vzrůstu. Po zádech jí splývaly dlouhé, tmavě hnědé vlasy. Nadšeným pohledem je sledovaly dvě nádherné oříškové oči.
„Ahoj, Kaylo!“ usmála se objala ji. „Ahoj, Kat! Pojďte dál…“
Dívky vyrazily nahoru, do Sussanahnýho pokoje. Posadily se na měkký koberec a Katrine se záludně usmála.
„Tak. Kdo že všechno jede s námi na prázdniny?“ zeptala se nedočkavě. Sussanah se zahihňala.
„To jsem si mohla myslet, že se zeptáš. Takže… Mimo nás tři jede Thomas, Mike… tomu nebudete věřit!… Ryan!“ vybuchla radostně Sussanah a celá se klepala jásotem. O Sussanah bylo známo, že je již od osmý třídy zamilovaná do tajemného mladíka od nich ze školy, který nemá (pro Sussynu smůlu) vůbec žádný zájem o holky. Nikdo toho o něm moc nevěděl. Snad jen Kaylin kluk, Thomas Lyne, jeho nejlepší kamarád. Ale ten o Ryanovi nikdy nemluvil.
„Počkej, to jako fakt? Protože… vždyť on se nikdy do ničeho takového nezapojuje!“žasla Katrine. Sussanah kývla.
„No právě! Ale teď pojede! Ale to není všechno… Dál se tam asi uvidíme, bohužel, s Juliet Parksovou,“ vydechla zamračeně Sussnah.
„Jako s Ryanovou sestrou?“ udivila se Kayla. Sussanah kývla. Juliet Parksová byla člověk, kterého nikdo neměl upřímně rád. Byla stejně tajemná, jako její bratr, ovšem projevovala se trochu jinak. Neodpouštěla si trapných připomínek typu: Já vás varuji, všichni splanete v temnotě… nebo Vaše hříchy vás dostihnou v podobě nejčernější smrti… Kdo ví proč, tyhle věty většinou vždy směřovaly pouze na Kayujejí kamarádky. Juliet se považovala za nějakou jasnovidku, která ví, jak ony hříšnice skončí… Všichni však věděly, že je to žvást… Juliet navíc byla i agresivní a zlá. Naháněla strach, nikdo se s ní nijak ozvlášť nezdržoval. A ani o ní se Ryan jaktživ nezmínil.
„Tak to bude drsný…“ zamumlala Katrine.
„Ještě jsem neskončila!“ připomněla rychle Sussanah a zkřivila obličej. Katrine i Kayla se na ni zvědavě podívaly a pokynuly jí, aby pokračovala.
„Dozvěděla jsem se to od Mika, kterýmu to povídal Thomas, který se to dozvěděl od Ryana,“ vydechla Sussanah. „Je to Julietin a Ryanův bratranec. Jmenuje se Skay.Není odsud, dělá přednášky na univerzitách… Moc toho o něm nevím. Ale je prý mladý, jako my,“ Suss mluvila tiše, jakoby nechtěla, aby to kdokoli slyšel.
„Jak může tak mladý kluk dělat přednášky na univerzitách? Není na to trochu mladý?“ podivila se Kayla.
„Sim tě, to bude nějakej šprt…“ zamumlala nakvašeně Katrine.
„Já fakt nevím. Mike povídal, že má dost zlou minulost. Něco se mu stalo, o čem teď všude vypráví a někteří lidé se o ten případ zajímají. Skay prý v tomto ohledu není jediný…“ vysvětlila Sussanah šeptem.
„A co se mu vlastně stalo, Suss? Co ty lidi tak může zajímat?“ ptala se Kayla. Sussanah pokrčila rameny.
„Já vážně nemám absolutní tušení. Divila jsem se, že to vůbec Thomas Mikovi prozradil. Ale Thomas sám toho ví dost. Možná, že by jsi to z něj mohla dostat, Kay. Vždyť víš, na tebe dá…“ napadlo ji.
„Můžu to zkusit. Ale vůči Ryanovi mi toho Thomas nidky moc neprozradil. Ovšem- uvidíme. A… To je všechno? Celé? Už žádný další účastník se k nám nepřipojí?“ zeptala s enakonec s úsměvem.
Crrr.
Katrine zazvonil mobil. Rychle sáhla do kapsy a podívala se na displej. Povzdechla si a postavila se.
„Máma…“ vysvětlila kamarádkám. „Ano mami?“ zamumlala. Chvíli tiše poslouchala, když se její obličej rozzářil úžasem. „Vážně? To je skvělé!… Fakt? … Ne, nebude, určitě ně! Sakra já ji tak dlouho neviděla! … a kdy?! … Skvělý! Už se moc těším. Díky za informaci!“
Zavěsila.
„Máme dalšího účastníka!“ oznámil nechápajícím dívkám nadšeně. Kayla se pousmála.
„Koho?“ vyhrkla zvědavě.
„Alice! Moje bývala nejlepší kamarádka! Letadlo přijíždí dnes v noci, táta ji vyzvedne na letišti!“ odvětila. Sussanah a Kayla se také rozzářily.
„To je ta co jsi nám o ní vypravovala?“ Katrine přikývla, v očích se jí zračilo čiré štěstí. Usmála se a objala kamarádky kolem ramen. Už se nemohly dočkat vánočních prázdnin. Myslely, že to budou ty nejlepší prázdniny co kdy zažily. Ale jak už to tak bývá, opak se stal pravdou…

One Reply to “Láska psaná krví – 1. Zajímaví účastníci”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *