Co je tohle stvoření zač? 🙂

Jednou o ní někdo řekl, že je neobyčejně neobyčejná. Možná, že je to pravda, alespoň ona si tak vždy připadala. Jmenuje se Veronika, inu ve vodách internetu je již nějaký ten pátek známa jako NikaRoovy. Narodila se jednoho červnového dne před více jak čtrnácti lety a od té doby už toho leccos zažila. Špatné i hezké věci. Splnila si pár svých snů. Poznala málo z krás i nekrás světa. Poznala spoustu lidí. Někteří přišli do jejího života a odešli, jiní zůstali a v srdci je nosí doteď, k některým pociťuje nenávist, některé miluje a jiné obdivuje. A teď je na čase, aby poznala osobu, s kterou strávila každičkou vteřinu jejího života. Totiž samu sebe.

Netuší, co by vám o sobě mohla říct, protože toho o sobě taky moc neví. Tak nějak je na sebepoznávací cestě a kdo ví, kam ji život donese. S jistotou zjistila, že miluje knihy. A nezáleží na tom, jestli je píše nebo čte, miluje je ze všech úhlů pohledu. Jsou součást jejího života. Čte asi od tří let, píše od pěti. A miluje spoustu jiných věcí. Kopretiny, hudbu, běhání, žvýkačky, léto, jazyky… nebo chlapce, pro kterého je tak neobyčejně neobyčejná. Neřekne vám, co nesnáší, jelikož o tom by se nejspíš mluvit nemělo. Ty věci existují, ale proč vytahovat na povrch to špatné. Zůstaňme na tom zadobře.

Co jednou z toho děvčátka vyroste? To také neví. Možná, že z ní bude světoznámá spisovatelka, jak někteří tvrdí. (Ačkoliv ona sama tomu vážně nevěří.) Možná, že bude překládat knížky. Možná bude součástí nějakého nakladatelství. Možná bude cestovat po světě. A nebo třeba něco úplně jiného. Teď si tím zdaleka není jista. Zeptejte se jí za několik let, však ona vám to poví sama.

Nestačí pár nebo více vět, aby jste člověka poznali. Aby jste někoho poznali, třeba právě toto děvče, musíte jej poznat skutečně. Ať už se ji rozhodnete poznávat z jejích příběhů, které vám s radostí a ruměncem na tváři nabídne, nebo ji poznáte díky příběhu, který budete prožívat s ní společně. Víte, někdy v tom není zase takový rozdíl.

3 Replies to “Co jsem zač?”

  1. Ahojky!

    Můžu Ti říct, že mi stačilo přečíst si těch pár vět, které jsi o sobě napsala a je jasný, že jsi až neskutečně nadaná… Slovní obraty – super! Proto se přikláním k těm některým, kteří tvrdí, že budeš světoznámá spisovatelka, protože nevyužít toho, co v sobě na víc než sto procent máš, by byla neuvěřitelná škoda!
    Jinak, kdyby ses rozhodla pracovat v nakladatelství, možná se někdy někde uvidíme!
    Jen tak dál! 🙂

    1. No páni… děkuji moc! 🙂 Nevím co ti na to říct, moc jsi mě potěšila. 🙂
      Nakladatelství… to zní krásně, možná jednou. :3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *